Двете сдружения са регистрирани във Варна, предде БТА. Двете организации са

...
Двете сдружения са регистрирани във Варна, предде БТА. Двете организации са
Коментари Харесай

Срещу суверенитета на нацията. Прокуратурата иска да закрие про...

Двете сдружения са регистрирани във Варна, предде Българска телеграфна агенция.

 

Двете организации са употребявали обществени мрежи и електронни уеб сайтове, с цел да доближават до съидейници и посредством разнообразни изявления са успявали да притеглят симпатизанти към концепциите си.

Официалните им цели, съгласно устава на сдруженията, са развиване и одобряване на духовните полезности, гражданското общество, опазването на здравето, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, физическата просвета, както и други действия с патриотична устременост, показват от пресцентъра на прокуратурата.

 

Същевременно обаче, зад опитите да се повдига българският дух, в изявления на електронните им страници, както и в профилите им в обществените мрежи, е открито нарушаване на член от Конституцията на страната, съгласно който се „ не разрешават организации, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна омраза, към нарушение на правата и свободите на жителите, както и организации, които основават секрети или военизирани структури, или се стремят да реализират задачите си посредством принуждение “.

 

В хода на продължителната инспекция на активността на сдруженията, осъществена от прокуратурата, са установени текстове, в които се насажда ненавист на верски и етнически симптом, както и апели за разпра с непознати жители, представители на избрани етноси и религии.

Събрани са данни, че по време на съществуването си сдруженията са организирали самобитни образования за придобиване на избрани бойни умения на свои симпатизанти. Установено е също, че са правени проведени визити на границата на България с Турция, чиято цел е била залавянето на незаконни мигранти. Няма данни за реализирани резултати в резултат на тези цивилен патрули, допълват от прокуратурата.

 

Освен това шефовете на двете сдружения са поддържали контакти с представители на фракции от Германия и по-конкретно с лица, известни с крайнодесните си убеждения.

Очаква се Окръжният съд в града да насрочи дело за разглеждане на исковите молби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР